vineri, 8 iunie 2012

Specimene de mall

A început să-mi placă identificarea de categorii! Aşa că, având în vedere că mall-ul e viaţa mea, ce-ar fi să vă împărtăşesc din experienţele personale? În consecinţă, fără prea multe introduceri, declanşez clasificările.

1. Piţipoanca wannabe - are în jur de 16-17 ani, nu ratează un tabloid, în consecinţă are vagi noţiuni despre cum ar trebui să se îmbrace ca să fie în trend. Veniturile nu o ajută, dar asta nu o împiedică să-şi ţină pe mâna fracturată în unghi de 45 de grade un "Vuittom" de toată frumuseţea. E excesiv machiată şi abia se ţine pe platformele supradimensionate cumpărate din nu ştiu ce en-gros, dar e decisă să ajungă şi ea ca fetele alea care se apucă de cântat fără ca măcar să aibă un firicel de voce.

2. Piţipoanca fashion-addicted - nu contează dacă îi stă sau nu bine, dacă e ridicolă sau nu, se bronzează artificial, poartă pantaloni scurţi şi UGG-uri. Din păcate, "blănoşeniile" pe care le are în picioare sunt din colecţia de iarnă, pentru că cele de vară costă cât ea la un loc. Asta nu o împiedică să intre în magazinele de firmă şi să analizeze intens toate produsele cu preţul format din 4 cifre. Vânzătorii nici măcar nu se deranjează să o întrebe dacă doreşte ceva anume.

3. Piţipoanca de cafenea - descântă ore întregi acelaşi Frappe, dar într-un mod foarte atent, astfel încât oricine trece prin zonă să poată evalua investiţiile pe care le-a făcut în propria imagine, începând de la sâni, buze, unghii şi până la extensiile de păr. Dacă are doar extensii, atunci se plasează cu spatele la public, pentru a-şi evidenţia atuul.

4. Piţipoanca ajunsă - este acea formă de viaţă atârnată de braţul unui domn respectabil, ajuns în pragul andropauzei, dar care - neavând bani de Ferrari - alege varianta mai ieftină de a-şi reconfirma virilitatea. Desigur, nu-i refuză nimic "accesoriului", care poartă cu mândrie un morman de pungi de hârtie inscripţionate cu nume de firme bazate.

5. Piţipoanca serioasă - nu contează că e îmbrăcată cu cele mai vulgare haine din lume, că are sprâncenele tatuate într-o uimire permanentă, se vede clar că nu e o oarecare. Împinge un căruţ, o are alături pe maman cherie, deci e mai presus de orice bănuială. Asta până când trece pe lângă o cafenea, îşi vede suratele şi - cuprinsă de nostalgie - se parchează la o masă cu tot alaiul, comandă o cafea, îşi aprinde o ţigară şi îşi învăluie în fum bebeluşul care îi asigură superioritatea de castă.

6. Piţipoanca de centură rezidenţială - iese în relief din prima, mai ales că umblă cu suratele şi vociferează mai ceva ca un cârd de gâşte. În afară de agresiunea sonoră, acest tip de piţipoancă se remarcă printr-o totală lipsă de simţ al realităţii. Aşadar, chiar dacă este cât o focă pe banchiză, colanţi se poartă, colanţi are. Argintiu se poartă, argintie e, în proporţie de 50 la sută. Adică în partea de sus. În partea de jos, merge pe negru, pentru că a auzit de la cineva că subţiază.

7. Piţipoanca intelectuală - e cea mai periculoasă specie de piţipoancă, pentru că o întâlneşti în librării. Deşi e foarte clar că e fan Coelho până la moarte, ştie precis că oamenii decişi să reuşească în viaţă sunt grămadă pe motivaţionale. Asta îi trebuie alături: un om ambiţios, decis să fie influent. E clar că are bani, pentru că a luat o jumătate de raft de cărţi fără să se uite la preţ. Nefericitul e o ţintă sigură. Şi ce ochelarist timid ar rezista întrebării adresate de o voce de call center, care rosteşte - timid - cuvintele: "Nu vă supăraţi, am văzut că vă pricepeţi! Ce părere aveţi despre Dale Carnegie? Merită sau nu să investesc? Ştiţi, eu lucrez la stat...."

În regulă, acum o să vă întrebaţi ce naiba caut eu în mall atât de des. E o întrebare absolut legitimă. Acolo se află unicul hypermarket din care îmi pot face aprovizionarea săptămânală. Iar dacă tot mă duc prin zonă, cu prieteni cu tot, cum să nu ne oprim să bem o cafea şi să stăm la taclale, cum să nu dăm o tură de magazine, ca să vedem ce mai e pe la reduceri? Şi cum să nu mă uit în jurul meu?

PS: Promit să prezint şi categoriile de "masculi de mall"

9 comentarii:

 1. astept cu nerabdare versiunile masculine :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ar fi fost si mai simpatic daca nu ai fi ramas doar la pitipoance. Sa fi continuat lista cu taranca de mall, pseudointelectuala(diferita de pitipoanca intelectuala). Dar e buna clasificarea asta. Ar trebui sa se intocmeasca un ghid de recunoastere a specimenelor in mall.

  RăspundețiȘtergere
 3. ce ai, fata, cu coelho >.<

  RăspundețiȘtergere
 4. data viitoare, take some pics ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E cam dificil! Doar sa-mi scot blitzul de la telefon, dar nu stiu daca ar iesi niste poze clare.

   Ștergere
 5. Răspunsuri
  1. Te invit sa scrii ceva net superior! Nu uita sa-mi dai link-ul, ca sa ma pot simti umilita.

   Ștergere